Greșeli la cumpărăturile de sărbători

Ca sa stii, exista sute de produse procesate marcate ca fiind sanatoase, dar care nu sunt decat lupi in piele de oaie. Deseori începi să transmiţi copiilor vibraţii negative încă de când întocmeşti lista de piaţă. Le poţi chiar îmbogăţi cu extra-timp împreună: o poveste de seară în plus sau o şedinţă de împletit codiţe „între fete”. Încearcă să priveşti momentul cumpărăturilor făcute împreună cu piticii ca pe ceva mai puţin neplăcut decât te-ai obişnuit decât ți s-a părut până acum. Dacă totuşi eşti adepta lor, stabiliţi încă de acasă care este premiul pe care cel mic îl va primi dacă se comportă adecvat în timp ce sunteţi în oraş. Copiii sunt pur şi simplu suprastimulaţi de tentaţiile dintr-un magazin, iar de aici până la o criză de nervi nu mai e decât un pas. Du-te la cumparaturi in zilele alea, caci atunci este totul proaspat. Nevoile primare primează Timpul tău liber de-a lungul unei zile s-a micşorat cu siguranţă de când eşti mama. Cel mai bine însă este să spui stop atunci când tu sau copiii vă simţiţi obosiţi. Evită orele aglomerate Una dintre greşelile pe care le făceam în trecut era să îmi programez cumpărăturile seara, pentru a mă bucura de ajutorul dat de soţul meu la căratul proviziilor. Da, aţi înţeles, de când sunt mamă, cumpărăturile s-au transformat într-un moment de groază. Laudă-l! Aşa cum şi nouă, adulţilor, ne place să fim lăudaţi ori de câte ori reuşim, vorbele de laudă şi de încurajare le fac bine şi copiilor noştri. Un puşti odihnit şi cu burtica plină va colabora mult mai bine în timpul shoppingului. Greșeli la cumpărăturile de sărbători.

Cumparaturi in exces si mancare aruncata: vezi ce greseli fac.

. De evitat sunt zilele de la sfârşitul săptămânii, precum şi cele din preajma zilelor de salariu. Despre zilele de dinainte de Crăciun sau de Paşte nici nu îndrăznesc să aduc vorba.. Încearcă să îţi păstrezi calmul şi bună dispoziţie pe cât posibil. Numai că, o dată cu venirea pe lume a celui de-al doilea copil al nostru, am fost nevoită să schimb strategia, altfel riscam să murim de foame.

Când se inaugurează galeria comercială Bistrița Retail.

. Lista de piaţă, plus câteva jucării noi În general, atmosfera „se încinge” în timpul cumpărăturilor atunci când copilului i se impun restricţii legate de achiziţionarea jucăriilor noi. Spune stop la timp Ideal ar fi să poţi cumpăra în aceeaşi zi tot ce ţi-ai propus. Orele cele mai potrivite pentru a face cumpărături împreună cu cei mici sunt orele de dimineaţă, când în magazine întâlneşti mai mulţi copii – parteneri de joacă şi bunici – agenţi de bună dispoziţie pentru copii. Greșeli la cumpărăturile de sărbători. Daca scrie pe ambalaj „organic si natural”, nu inseamna ca alimentul respectiv este o alegere sanatoasa. Cu toate astea, nu pleca la cumpărături oricând, ci programează ieşirea în funcţie de nevoile copilul. Cumparaturile sunt in sine ceva dificil de facut, dar cel putin stii ca totul este proaspat. Reluaţi momentele în care cel mic s-a descurcat bine şi asezonează-le cu îmbrăţişări şi sărutări.

Nu uita nici de toaletă: pune-l să meargă la baie înainte de a pleca de acasă şi înainte de a intra în supermarket, evitând astfel cererile urgente din momentul în care staţi în rând la casa de marcat. Cum să economisești bani atunci când ai mai multe animale de companie. Moş Crăciun, ziua lui de naştere sau banii din puşculiţă constituie alternative pe care i le poţi oferi. Şi nu oricum, ci în aceleaşi haine de acum câţiva ani. Marketerii din domeniul alimentar se bucura de toate noile falsuri de mancare sanatoasa

Comentarios